Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Четвер, 13 серпня 2020, 13:58

Львівщина та ще 10 областей підпадають під критерії щодо посилення карантинних заходів

коронавірус

Кількість пацієнтів з Covid-19 у лікарнях Львівщини продовжує перевищувати поріг у 50%.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Станом на сьогодні завантаженість ліжок у медичних закладах області становить 50,65%, що на 0,65% більше від встановленого показника у 50%. Через це область підпадає під критерій щодо посилення карантинних заходів.

Зазначимо, Міністерство охорони здоров'я аналізує чотири показники: завантаженість ліжок, охоплення тестуванням, процент виявлення інфікованих, динаміка.

Львівська область відповідає критерію, пов'язаному з процентом нових випадків Covid-19, якийне має сягати вище 11%. У області цей показник становить 10,37%. Також динаміка виявлення інфікованих у області складає 7,61%, необхідно не більше 10%.

А охоплення тестуванням на Львівщині становить 98,23% (більше 24 тестів на 100 тисяч населення).

Крім Львівщини, негативні показники також зафіксували у Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській, Чернівецькій областях та у Києві.

Нагадаємо, з 10 серпня кількість пацієнтів з Covid-19 у лікарнях Львівщини перевищила поріг у 50%, тому у області розпочали розгортати лікарні "другої хвилі". Тут залучать додатково 3,5 тисячі лікарняних ліжок. 

Додамо, з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону залежно від рівня заповненості ліжок, кількості тестувань на 100 тисяч громадян, відсотка виявлення хворих і динаміки захворюваності. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Львів та три райони області опинилися у помаранчевій зоні поширення коронавірусу, проте у місті працюватимуть заклади фізичної культури і спорту.

А 12 серпня Кабінет міністрів спростив критерії визначення карантинних зон для регіонів, об’єднавши два показники в один.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.