Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Нижник Алла

Вівторок, 4 серпня 2020, 17:11

Експерт Алла Нижник ввжає хибним рішення влади Львова про застосування практики тактичного урбанізму

Нижник Алла

Громадська активіста, фахівець з питань інженерії та містобудування, голова Шевченківського осередку «Батьківщина» Львів Алла Нижник ввжає,  що влада Львова ставить експеременти на живих людях замість того, щоб якісно працювати і вирішувати їхні проблеми. 

Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebooke.

"Даним рішенням  чиновники Львівської міськради  визнають, що якість їхніх пропозицій не відповідає потребам містян. То чому ми маємо оплачувати роботу авторів таких пропозицій, якщо вони не в повному обсязі продумані і прораховані?  Дане рішення є експериментом над живими людьми – мешканцями Львова та спробою «втюхати» рішення і сподіватися, що львів’яни  не надто голосно будуть обурюватися" - наголосила Алла Нижник. 

Про економію коштів тут не йдеться, а щодо «переваг проекту, ще до того, як почнуться роботи»  - так це показник того, що автори проекту навіть не розуміють, про що говорять, - додала вона. 

Нагадаємо, Алла Нижник є ініціаторкою створення нової Стратегії містобудування і розвитку Львова, яка передбачає відбір в профільні комісії лише перевірених висококваліфікованих фахівців.

Минулого тижня на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення «Про затвердження Положення про процедуру запровадження тимчасових змін до вуличного простору Львова». Відтепер, з метою випробування проектних рішень, які передбачають зміни у конфігурації існуючих конструктивних елементів на вулицях і громадських просторах міста, допускатиметься застосування тимчасових змін до вуличного простоту — так званих заходів «тактичного урбанізму».

Часто бувають ситуації, коли ми хочемо принести зміни у громадський простір, але немає єдності мешканців та експертів щодо того, наскільки це спрацює. Для цього є вихід — так званий тактичний урбанізм, коли ми тимчасово вносимо зміни та дивимось чи спрацювала наша методика. Таке рішення надасть багато переваг. У першу чергу — економію коштів. А також те, що мешканці почнуть користуватись перевагами проекту ще до того, як почнуться роботи, -  пояснили рішення у міськраді.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.