Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Середа, 19 серпня 2020, 16:10

Львівщина та більшість областей України підпадають під критерії щодо посилення карантинних заходів

карантин у Львові

Кількість нових випадків Covid-19 у області перевищило поріг у 40 осіб на 100 тисяч, а завантаженість ліжок у лікарнях більша за норму.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Станом на сьогодні Львівщина та ще 12 областей не підпадають під критерії щодо послаблення карантинних заходів. Крім Львівщини, негативні показники також зафіксували у Волинській, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Чернівецькій областях та у Києві.

Зазначимо, Міністерство охорони здоров'я аналізує три показники: завантаженість ліжок, охоплення тестуванням та нові випадки інфікування.

Львівська область не відповідає критерію, пов'язаному з кількістю нових випадків Covid-19, що має сягати не більше 40 хворих на 100 тисяч населення впродовж 14 днів. У області цей показник становить 88,8. 

Завантаженість ліжок у медичних закладах області, станом на 18 серпня, становить 52,5%, що більше від встановленого показника у 50%. А охоплення тестуванням на Львівщині становить 68,2% (необхідно більше 24 тестів на 100 тисяч населення).

Нагадаємо, 13 серпня Державна комісія з питань ТЕБ і НС встановила на території Львівщини помаранчевий рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19, а у Самборі – червоний. А з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону.  Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. 

Додамо, на Львівщині в рамках розгортання "другої хвилі" боротьби з коронавірусом залучать додатково 3,5 тисячі лікарняних ліжок. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.