Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

day.kiev.ua

Середа, 12 грудня 2012, 19:19

Альбом «Таїна Пінзеля» презентували у Львові

У Львові презентували альбом «Таїна Пінзеля», який підготували спеціально до відкриття виставки Пінзеля у найвідомішому музеї світу, паризькому Луврі.

В альбомі представлено понад 50 робіт скульптора, які було знайдено у храмах Західної України, а сьогодні вони зберігаються у фондах багатьох музеїв.

Укладачем альбому «Таїни Пінзеля» та автором тексту є мистецтвознавець, завідувач відділу Тернопільського обласного краєзнавчого музею та дослідниця творчості Пінзеля Віра Стецько, яка також згадала і про Бориса Возницького.

Саме йому вдалося віднайти і врятувати значну кількість скульптур Пінзеля у 60-70 роках. Загальний наклад альбому – 1000 примірників, 100 з яких залишились у Луврі. Значну частину альбомів було подаровано багатьом музеям та школам. Про це повідомив меценат проекту Тарас Демкура.

Альбом двомовний, текст вміщено на українській та англійській мовах. 

Нагадаємо, у 2007 році було видано альбом "Іоанн Георг Пінзель. Скульптура. Перетворення", приурочений до Року Пінзеля в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.