Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Вівторок, 25 серпня 2020, 12:39

Підвищення мінімалки має бути одночасно і захистом малого та середнього бізнесу – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

На відміну від президентського законопроекту про держбюджет-2020, альтернативний Проект Закону від ВО «Батьківщина» комплексно вирішує питання, пов’язані з підняттям розміру мінімальної заробітної плати.

На відміну від президентського законопроекту №3963 «Про внесення змін до закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік», альтернативний Проект Закону від народних депутатів фракції ВО «Батьківщина» комплексно вирішує питання, пов’язані з підняттям розміру мінімальної заробітної плати, захищає інтереси працівників бюджетних галузей, малого та середнього бізнесу та визначає додаткові джерела бюджетних доходів для фінансування витрат, пов’язаних з його прийняттям. 

Про це з трибуни Верховної Ради України зазначив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

За словами політика, збільшення розміру мінімальної заробітної плати до 5000 гривень необхідне, але матиме подвійний вплив на економіку України.

«Ми пропонуємо встановити, що перший тарифний розряд за єдиною тарифною сіткою має відповідати мінімальній заробітній платі, а не прожитковому мінімуму для працездатних осіб. Саме тому скасовуються доплати до мінімальної зарплати, тобто усувається парадоксальна ситуація, коли за номінальною ставкою директор школи отримує зарплату без доплат лише вдвічі більшу ніж прибиральниця», – розповів Михайло Цимбалюк.

Нардеп також зауважив, що альтернативний законопроект мав на меті зупинити маніпуляції з тарифними розрядами та встановити, що різниця між ними не може бути меншою за 10%.

«Також ми пропонуємо на термін дії карантину залишити у спокої малий та середній бізнес та зафіксувати мінімальну зарплату, яка використовується ними для цілей оподаткування, на рівні 1 січня 2020 року», – підсумував Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.