Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Четвер, 27 серпня 2020, 17:00

Як захиститись під час пандемії Covid-19?

Новини рясніють заголовками про другу хвилю пандемії та ізоляцію деяких регіонів в Україні. Щодня зростає захворюваність та смертність інфікованих, а це знову загрожує навчальному процесу та бізнесу загалом. Як зробити так, щоб знизити ризик зараження та встояти під час загальної паніки?

Робити те, що робили раніше

На жаль, нічого нового з засобів захисту так і не з'явилось. Але людство вже давно знає про те, які дії можуть знизити ризики та захистити себе від цієї зарази. Список навіть не змінився

– носити маску та рукавички;

– використовувати безконтактні платіжні карти, гарнітуру до телефону (https://allo.ua/ua/naushniki/tip_naushniki-blutus_mono/);

– не торкатися обличчя руками в людних місцях;

– утриматись від тілесних контактів з незнайомими людьми;

– мити руки та обробляти їх санітайзерами;

– уникати тривалого переування у місцях з великим скупченням людей;

– обробляти поверхні до яких торкаєтесь вдома та в людних місцях.

Це може видаватись простим та дивним, але саме так можна уникнути зараження.

Без особливої потреби не відвідуйте місця з великим скупченням людей та значним ризиком зараження. Провітрюйте вдома та в офісі, слідкуйте за чистотою маски, не забувайте її щодня прати та обробляти, якщо вона багаторазова. Вона не стане повноцінним захистом, але вбереже від пилу, який літає в повітрі.

Заради уникнення паніки фільтруйте стрічку новин та зайвий раз не заглиблюйтесь у статистику летальних випадків та зараження. Чимало інформації з'являється занадто швидко, без жодної перевірки і лише згодом йде спростування. Пам'ятайте, що нервозність послаблює імунітет та може призвести до небезпечних для здоров'я хвороб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.