Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Швидка допомога

П'ятниця, 28 серпня 2020, 10:35

На Львівщині зберігатиметься помаранчевий рівень загрози поширення Covid-19

Швидка допомога

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердила нові зони епідемічної небезпеки поширення коронавірусу.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у Telegram.

Вчора, 27 серпня, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердили нові зони епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Нове зонування буде дійсним з опівночі 31 серпня.

Місто Львів, Моршин та Самбір, Жовківський, Пустомитівський та Яворівський райони Львівської області входитимуть до помаранчевої зони загрози поширення коронавірусу.

Міста Борислав, Дрогобич та Стрий, Бродівський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Золочівський, Кам'янко-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Сокальський та Стрийський райони Львівської області увійдуть до жовтої зони небезпеки поширення коронавірусу.

На разі, про зелену, безпечну зону, у новому рішенні не йдеться.

Згідно з прийнятим рішення, до червоної зони належатимуть:

міста Івано-Франківськ, Калуш та Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області; 

міста Біляївка та Ізмаїл Одеської області;

міста Дубно та Острог, Костопільський та Радивилівський райони Рівненської області;

міста Бережани та Чортків, Бережанський район Тернопільської області;

місто Чернівці, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський та Новоселицький райони Чернівецької області.

Нагадаємо, кількість підтверджених випадків Cоvid-19 на Львівщині за добу зросла на 215 – до 13978.  Станом на ранок, кількість випадків захворювання на коронавірус в Україні зросла на 2 438 – до 114 497.

Додамо, 13 серпня Державна комісія з питань ТЕБ і НС встановила на території Львівщини помаранчевий рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19, а у Самборі – червоний. А з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону.  Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня, продовжили до 31 жовтня.

Додамо, на Львівщині в рамках розгортання "другої хвилі" боротьби з коронавірусом залучать додатково 3,5 тисячі лікарняних ліжок. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.