Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Туризм у Львові

П'ятниця, 28 серпня 2020, 14:07

Садовий просить Кабмін дозволити іноземцям приїжджати до Львова

Туризм у Львові

Львівська міська рада направила звернення до Кабміну з проханням переглянути рішення про заборону в'їзду до України іноземців.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Львівська міська рада скерувала звернення до Кабміну з проханням переглянути рішення про заборону в'їзду до України іноземців, бо таке рішення вплинуло на кількість бронювань в апартаментах Львова.

"Ми вважаємо, що коли є дійсно небезпека, то має бути чітке пояснення причинно-наслідкового зв’язку. Якщо сьогодні іноземець прилітає в аеропорт, може здати ПЛР-тест і він виявиться негативним, то він цілком може перебувати в нашому місті. Якщо є якісь інше обґрунтування, чому для іноземців в'їзд заборонений, то можна також пропрацювати, яким чином уникнути можливої небезпеки.

Тільки останній місяць ми почали фіксувати певне відновлення міжнародного туризму. Гості з Білорусії, Польщі, Німеччини, Туреччини почали приїздити до Львова і зараз, після повної заборони в'їзду, ситуація фактично обнулилась. Це буде дуже складний виклик для всіх у галузі індустрії гостинності, подій, адже вона тільки зараз почала відновлюватись.

Ми скерували звернення до уряду з проханням переглянути цю заборону", – розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Нагадаємо, з вересня на Львівщині зберігатиметься помаранчевий рівень загрози поширення Covid-19.Кількість підтверджених випадків Cоvid-19 на Львівщині за добу зросла на 215 – до 13978.  Станом на ранок, кількість випадків захворювання на коронавірус в Україні зросла на 2 438 – до 114 497.

Додамо, 13 серпня Державна комісія з питань ТЕБ і НС встановила на території Львівщини помаранчевий рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19, а у Самборі – червоний. А з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону.  Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня, продовжили до 31 жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.