Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

нарколабораторія

Фб Діденко

Вівторок, 1 вересня 2020, 10:48

У одному із вишів Львова викрили нарколабораторію з виробництва метадону

нарколабораторія

Завідувача лабораторії ВНЗ виготовляв наркотики і продавав у львівському кальян-барі, щ належить його спільнику.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці викрили четверо львів’ян, які організували у львівському начальному закладі нарколабораторію з виготовлення "метадону". За версією слідства, це: організатор – співвласник львівського кальян-бару, завідувач лабораторії одного з львівських вишів (хімік, який виготовляв наркотичний засіб), працівник кальян-бару (співорганізатор, адміністратор сайту), працівник кальян-бару (фасувальник і розповсюджувач).

"За один раз виготовлялась партія від 1 кг особливо небезпечного наркотику "метадон". Це при тому, що доза 1 грама на "чорному ринку" сягає від 600 грн.  Лабораторія з виготовлення "метадону" задокументована вперше. Нагадаю, "метадон" напівсинтетичний наркотичний засіб, що заборонений у всіх країнах світу через високу смертність. Самі ділки його не вживають. Збувався "товар" через спеціально створений інтернет-магазин" – написала Ірина Діденко.

За її словами, злочинці надсилали наркотики поштою, отримавши перед цим передплату на банківські рахунки. Наразі задокументовано виготовлення для збуту "метадону", вагою майже 3 кг у понад 1 800 000 грн.

"Ділки розповсюджували його по усій Львівщині, а їх покупцями були наркозалежні особи, які замовляли, переважно, від одного до кількох грам.
Наразі готуємо підозри з попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст.307, ч.3 ст.311, ч.2 ст.317 КК України та клопотання про обрання запобіжних заходів" – додала Ірина Діденко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.