Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Вівторок, 1 вересня 2020, 15:05

Батьківщина відстоюватиме підвищення мінімального прожиткового рівня для українців – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

У комітеті ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів завжди йде дискусія про об’єктивний рівень мінімального прожиткового рівня.

Про це під час ефіру телеканалу «Україна 24» заявив народний депутат ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

За словами політика, мінімальна пенсія в Україні не може становити 1700 гривень.

«Що для українців на сьогодні є прожитковий мінімум? Це дуже важлива цифра, бо від неї і нараховується мінімальна пенсія. Нині не може бути мінімальна пенсія у розмірі 1700 гривень, а прожитковий мінімум за липень 5149 гривень. Ми хочемо, щоб цифра прожиткового мінімуму була прирівняна до мінімальної заробітньої плати», – переконаний народний депутат.

Михайло Цимбалюк також наголосив, що вимагатиме від прем’єр-міністра та всієї монобільшості у парламенті затвердження програми дій Уряду.

«Наступне про що ми повинні говорити, чи може Кабінет Міністрів, який не затвердив у парламенті свою програму, пропонувати бюджет на 2021 рік. Думаю, що ні, бо йому заважає зробити те, що він не є легітимним. Ми з фракцією будемо просити у Шмигаля і вимагати у монобільшості, щоб програма була», – додав політик.

Народний обранець також наголосив, що держава повинна компенсовувати українцям ціну на газ у вигляді субсидій.

«Щодо соціальних аспектів, то у цьому бюджеті на 2020 рік були зменшені субсидії. Коли зараз з 1 вересня на 40% піднімається плата на газ для населення, ми хочемо, щоб ця цифра була компенсована саме в субсидії. Щодо чорнобильців, то нині є рішення Конституційного суду щодо повернення пільг і субсидій. Ми також знаємо, де брати гроші на податкову сферу. Наша фракція внесла законопроект щодо податку на виведений капітал. Сьогодні ми чітко проводимо розрахунки і надіємось, що у порядок денний четвертої сесії 9 скликання вноситимуть законопроекти, які пропонує не тільки монобільшість, але й опозиція», – наголосив нардеп.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.