Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пожежа у селі Печенія

lv.dsns.gov.ua

Середа, 2 вересня 2020, 15:53

27 рятувальників три дні гасили пожежу торфу на Золочівщині

пожежа у селі Печенія

Пожежа виникла у селі Печенія на площі 1000 кв.м.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Ще у неділю, 30 серпня, о 13:21 год у селі Печенія Золочівського району виникла пожежа торфу на площі 1000 кв.м. Пожежу повністю загисили 1 вересня.

До ліквідації горіння торфу залучили 27 рятувальників та 3 одиниці спецтехніки.

Головне управління ДСНС у Львівській області звертається до населення дотримуватися правил пожежної безпеки, перебуваючи поблизу торфовищ.

Торф'яні пожежі відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. У зв'язку з цим, для їх ліквідації потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін.

Складність гасіння таких пожеж полягає у тому, що горіння проникає у більш глибокі шари торфу. При підземних пожежах, вогню на поверхні ґрунту немає, лише інколи він пробивається з-під землі, але скоро зникає. Але разом з тим, виділяється дим, який стелиться по поверхні. На такі пожежі не впливають ні вітер, ні добові зміни погоди, а горіння може тягнутися місяцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.