Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Середа, 2 вересня 2020, 14:13

В Україні використовуватимуть новий вид тесту на Covid-19

коронавірус

У МОЗ планують використовувати швидкі тести на антиген до Covid-19.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар Віктор Ляшко, Міністерство охорони здоров’я планує збільшувати кількість тестувань на коронавірусну хворобу, для чого використовуватиме швидкі тести на антиген.

"У протоколі щодо тестування на коронавірусну хворобу буде знайдено місце для швидким тестам на антиген. Раніше використовувалися швидкі тести на наявність антитіл. Сьогодні у Сполучених Штатах Америки вже зареєстровано чотири виробники швидких тестів на антиген. Центр по контрою за захворюваністю 29 серпня випустив рекомендації щодо стратегії тестування швидкими тестами на антиген. Вони вже використовуються у США, і Всесвітня організація охорони здоров’я також оновлює протокол, який відразу буде використано і в стратегії збільшення кількості тестувань на території нашої держави" – наголосив Віктор Ляшко.

За його словами, цей тест зможуть використовувати і для діагностування. Зараз в Україні із діагностичною метою використовується метод полімеразної ланцюгової реакції.

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні зафіксували 125 798 випадків зараження коронавірусом та 2656 смертей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.