Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Четвер, 10 вересня 2020, 14:11

Львівські науковці виграли грант на розробку вакцини від Covid-19

коронавірус

Львівські науковці Інституту біології клітини НАН України виграли гранти на розробку вакцини від коронавірусу.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Директор Інституту біології клітини НАН України Андрій Сибірний та його заступник Костянтин Дмитрук виграли гранти від Національного фонду досліджень України на реалізацію трьох проектів: створення антибіотика нового покоління; розробку нових біоаналітичних продуктів на основі штучних ферментів та наноматеріалів; розробку вакцини від коронавірусу.

"У світі вже кілька країн працюють над створенням вакцини від Covid-19. Існує так званий феномен антитілозалежного посилення інфекції, що полягає в посиленні інфекційного процесу у присутності антитіл, специфічних до білка "корони" SARS-CoV-2. Ми врахували цей досвід у своїй роботі і, для отримання антитіл, маємо намір використовувати різні частини білка "корони" для уникнення зазначеного феномену. Напрацьовувати фрагменти вірусних білків будемо на дріжджах, адже це швидше і дешевше, ніж на тваринних клітинах", – пояснив Андрій Сибірний.

Натомість Костянтин Дмитрук додав, що в контексті боротьби із коронавірусом важливим питанням також є застосування антибіотиків.

"При підозрі на Covid-19 призначають кілька типів антибіотиків, аби запобігти розвитку супутніх бактерійних інфекцій. Незважаючи на успіхи у використанні антибіотиків, при їх тривалому використанні бактерії знаходять механізми захисту, набуваючи резистентності. Саме тому, пошук нових антибіотиків та створення відповідних продуцентів, є одними з головних завдань сучасної молекулярної генетики, біотехнології та медицини", – зазначив Костянтин Дмитрук.

Зазначимо, сьогодні у Львівській області підтвердили інфікування на Covid-19 за добу у 183 осіб, найбільше – у Львові (76), Пустомитівському районі (29) та Перемишлянському районі (18).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.