Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори

Вівторок, 15 вересня 2020, 17:06

П'ять нардепів з Львівщини не підтримали скасування довідки про несудимість на місцевих виборах

вибори

Верховна Рада скасувала необхідність надавати у виборчі комісії довідку про наявність чи відсутність судимості.

Сьогодні, 15 вересня, Верховна Рада прийняла законопроект №3995, згідно із яким спрощується реєстрація кандидатів у депутати на місцевих виборах.

"За"проголосували 325 народних депутатів.

Як йдеться у законопроекті, кандидатам у депутати на місцевих виборах дозволили не подавати у виборчкоми "довідки про несудимість". Зокрема, депутати вилучили зі статті 222 Виборчого кодексу норма про необхідність надавати у виборчі комісії довідку про наявність чи відсутність судимості, видану в МВС.

За словами співавтора закону, львівського нардепа з Голосу Романа Лозинського, кандидати при реєстрації і так вказують дані про несудимість, а ця довідка – лише привід стягти з них гроші.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу),  Андрій Герус (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос), Олена Кондратюк (позафракційна).

Відсутні на пленарному засіданні: Орест Саламаха (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя).

Були присутні у залі, але не голосували: Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Кіт (Довіра).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.