Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вибори

Четвер, 17 вересня 2020, 16:17

У рейтингу до обласних рад Самопоміч підтримує 1% опитаних

вибори

Лідерами рейтингу партій до обласних рад є "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя" та ЄС.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 12-15 вересня 2020 року.

За результатами агрегованого рейтингу партій на місцевих виборах, партію "Слуга народу" на виборах до обласних рад готові підтримати 16% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори.

Зазначимо, агрегований рейтинг партій на місцевих виборах, який є сумою усіх результатів політичних сил на виборах в обласну раду кожної області. Сукупно в рейтинг потрапило 65 різних партій, з яких переважна більшість – місцеві партії, які балотуються в одну, або кілька обласних рад. 

Натомість партію "Опозиційна платформа – За життя" підтримують 11,9%, партію "Європейська солідарність" – 11,3%, партію "Батьківщина" – 8,2%, партію "За майбутнє" – 5,8%, Радикальну партію – 4,7%, УДАР Віталія Кличка – 3,7%, ВО "Свобода" – 3,3%, партію Шарія – 2,8%, партію "Голос" – 2,2%, партії "Пропозиція" та "Перемога Пальчевського" – по 2,1%, партію "Наш край" – 2%, партію "Сила і честь" – 1,5%, партію "Самопоміч" – 1,2%.

Сумарний рейтинг інших партій, які беруть участь у місцевих виборах та були включені у список для дослідження, – 21,2%. 

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше. Опитали 5 000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,4%.

 

Нагадаємо, ЦВК оголосила з 5 вересня 2020 року початок передвиборчої кампанії, а 10 серпня ЦВК сформувала склад Львівської обласної, районних та міських територіальних виборчих комісій для проведення місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Під час виборів на Львівщині працюватимуть 47 ТВК, переглянути склад цих комісій можна за посиланням. 

Додамо, у липні соцгрупа"Рейтинг" провела опитування серед львів'ян щодо виборів міського голови Львова та міських і обласних депутатів. 

Також НАЗК дозволило кандидатам на місцевих виборах не декларувати свої доходи за 2019 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.