Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

обвал будинку у Дрогобичі

lv.dsns.gov.ua

Вівторок, 22 вересня 2020, 14:50

Мешканцям аварійного будинку у Дрогобичі виплатили компенсацію за втрачене житло

обвал будинку у Дрогобичі

Усі мешканці будинку, який обвалився, на вул. Грушевського у Дрогобичі отримали відшкодування.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

Усім родинам, які потребували придбання житла та відселення з аварійного житлового будинку №101/1 на вул. Михайла Грушевського у Дрогобичі, виплатили грошову допомогу на купівлю нового помешкання.

Нагадаємо, 28 серпня 2019 року у будинку на вул. Грушевського, 101/1 в Дрогобичі трапився обвал підїзду з першого по четвертий поверх. Внаслідок цього загинули 8 людей, а 7 осіб з травмами госпіталізували у лікарню. Тоді львівська поліція відкрила два кримінальні провадження через обвал та затримали двох працівників КП "Управитель ЖЕО", яке опікувалося будинком.

Згодом експертиза встановила, що причиною обвалу несучої стіни підвалу була помилка при будівництві та можливе втручання людей в перепланування.

У грудні 2019 року уряд погодив виділити кошти для дрогобиччан, які втратили житло внаслідок обвалу будинку (загалом без даху над головою залишилися 59 сімей із 91 людини), а у квітні цього року виділив 40 млн грн компенсації постраждалим.

Ще у квітні голова Львівської ОДА Максим Козицький підписав розпорядження про розподіл цих коштів. Мешканці мали змогу купляти житло більшої площі та доплачувати різницю за квадратні метри. Сума доплат склала 1, 4 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.