Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

медичний заклад у Львові

Вівторок, 22 вересня 2020, 13:39

Майже двадцять лікарень Львівщини приймають інфікованих на Covid-19

медичний заклад у Львові

Пацієнтів з підозрою на Covid-19 приймають 19 медичних закладів області.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Станом на сьогодні інфікованих із Covid-19 приймають 19 медичних закладів області. Однак, за словами директора депаратменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, у червні до переліку внесли ще кілька лікарень.

"До надання стаціонарної допомоги залучено 19 закладів. У червні до переліку внесли ще кілька лікарень. Усі заклади першої хвилі внесені до переліку і законтрактовані НЗСУ. Допомога надається за територіальним принципом. Всього виділено 2585 ліжок. Середня завантаженість ліжок по області становить 48,7%. 98 людей перебуває на лікуванні у відділенні реанімації, 27 осіб на апаратах штучної вентиляції легень" – зазначив Орест Чемерис.

Пацієнтів з коронавірусом приймають такі лікарні: Сокальська ЦРЛ, Львівська 1-а міська клінічна лікарня імені Князя Лева, Стрийська центральна міська лікарня, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім.Ю.Липи, 8-а міська клінічна лікарня м. Львова, Львівська обласна дитяча клінічна лікарня "Охматдит", Рудківська лікарня, Новояворівська районна лікарня імені Юрія Липи, Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр, Львівська обласна клінічна лікарня, Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова, Стебницька міська лікарня, Жовківська центральна районна лікарня, Кам’янка-Бузька ЦРЛ, Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня, Пологовий клінічний будинок №1 м.Львова, Буська центральна районна лікарня, Жидачівська центральна районна лікарня, КНП СМР та Самбірська ЦРЛ.

З 11 серпня на Львівщині розпочали другу хвилю боротьби з Covid-19, внаслідок чого вирішили додатково залучити 3,5 тисячі лікарняних ліжок.

Нагадаємо, з 21 вересня Державна комісія з питань ТЕБ і НС встановила на території Львівщини червоний, помаранчевий і жовтий рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Також комісія затвердила обмеження для Перемишлянського і Пустомитівського районів, які потрапили до червоної карантинної зони.

З серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня, продовжили до 31 жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.