Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

real-estate.lviv.ua

П'ятниця, 14 грудня 2012, 17:41

Суд повернув у власність громади Львова 3,2 гектара землі вартістю 19,4 млн. грн.

12 грудня виконано рішення господарського суду Львівської області, яким задоволено позов прокурора Личаківського району м. Львова про розірвання з ТзОВ «Торговий дім «Біоніка» договору оренди земельної ділянки розміром 3,2 га у м. Винники та скасування запису про його державну реєстрацію.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратурою Личаківського району під час перевірки додержання вимог земельного законодавства встановлено, що ТзОВ «Торговий дім «Біоніка» у місті Винники використовував земельну ділянку, площею 3,2 га загальною вартістю 19 млн. 400 тис. грн. Здійснював це на підставі договору оренди, укладеного з міською  радою ще в 2008 році у зв'язку із набуттям права власності на об'єкт незавершеного будівництва.

Водночас, договір купівлі-продажу даного нерухомого майна судами визнано недійсним, а рішенням господарського суду Львівської області, позов прокурора м. Львова в інтересах Міністерства охорони здоров'я України в особі ДАК «Укрмедпром» до ТзОВ «Торговий дім «Біоніка» про скасування державної реєстрації права власності на майновий комплекс задоволено. Відтак вказаний об'єкт, зареєстровано за державою.

При цьому, відповідно до положень Земельного кодексу України набуття іншою особою права власності на будівлю чи споруду, розташованих на земельній ділянці, є підставою для припинення права користування нею.

З огляду на це, прокуратурою Личаківського району м. Львова в господарський суд Львівської області пред'явлено вищевказаний позов.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.