Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вилучені гроші

lviv.gp.gov.ua

Понеділок, 28 вересня 2020, 17:33

Посадовців митних постів на Львівщині викрили на схемі імпорту вантажівок

вилучені гроші

Митники налагодили схему імпорту вантажівок, внаслідок чого бюджет недоотримав 17 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

Сьогодні, 28 вересня, посадовців митних постів Львівської митниці ДФС викрили на організації схеми імпорту вантажівок.

Зокрема, як встановили у прокуратурі, митники спільно із підприємцями та митними брокерами організували схему імпорту 37 вантажівок на територію України на суму близько 40 млн грн. Окремо ввозилися різні частини транспортних засобів: через одні митні пости заїжджали кузови, через інші під виглядом легкових авто – вантажівки. При цьому до внутрішніх баз даних Державної фіскальної служби України вносилися недостовірні відомості щодо їхніх реєстраційних номерів та VIN-кодів.

"Це дозволило протиправно ввезти автомобілі на митну територію України і надалі у понад 10 разів зменшити сплату обов’язкових митних платежів. Орієнтовно, таким чином бюджет недоотримав 17 млн грн податків та митних платежів" – наголосили у прокуратурі.

Під час обшуків правоохоронці вилучили документи, флешносії, чорнові записи та понад 1 млн грн, а на 37 вантажівок суд наклав арешт із забороною ними розпоряджатися.

Відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службовим становищем службовцями окремих митних постів Львівської митниці ДФС (ч. 2 ст. 364 КК України).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.