Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

www.strazgraniczna.pl

Неділя, 16 грудня 2012, 19:01

Українці щораз частіше отримують візи в польських консульствах шляхом обману

Працівники Надоджанського відділення прикордонної служби (Польща) затримали трьох громадян України, які використовували візи, отримані шляхом обману.

Про це повідомила прес-служба Надоджанського відділення прикордонної служби.

Задля отримання віз та можливості перебувати на території країн Шенгену українці вводять в оману працівників польського консульства. Вони заявляють про свою готовність працювати у Польщі та надають необхідні документи про можливість їх працевлаштування. Тим не менше, вони не з'являються у вказаних роботодавцями місцях, і використовують візу як «пропуск» до інших країн Західної Європи.

Втім, не лише працівників польського консульства вводять в оману. Дані одного із затриманих українців фігурували в Шенгенській інформаційній системі з записом про скасування його візи, виданої посольством Німеччини в Києві. Підставою анулювання візи було шахрайство.

Затриманим українцям анулювали візи і зобов'язали покинути територію Республіки Польща.

Це вже не перший такий випадок. Наприкінці листопада цього року працівники прикордонного пункту в Єленій Гуже (Польща) затримали п'ятеро українців за нелегальне працевлаштування на території Польщі та використання польських віз, отриманих для іншої мети, ніж виявилося насправді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.