Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Надзвичайні ситуації

molbuk.ua

Понеділок, 17 грудня 2012, 10:14

Рятівники звільнили 173 автомобілі зі снігового затору

Впродовж дня 16 грудня шнекороторні автомобілі та бульдозери очистили 2 км траси Київ-Чоп та звільнили зі снігового затору 173 автомобілі, ще понад 120 автомобілів залишаються в заторі.

 

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

Згідно з останніми даними, до снігового затору на ділянці дороги М-06 Е-40 Київ-Чоп між селами Йосипівка та Суходоли Бродівського району потрапили близько 300 одиниць транспортних засобів.

Ускладнено також автомобільне сполучення з 56 населенними пунктами.

Для водіїв автомобілів, що потрапили у замети, соціальні служби області організували доставку гарячої їжі і пиття та надання медичної допомоги. Так, в заторі працює 2 пересувних пункти обігріву, 4 машини медицини катастроф, а також розгорнуто 3 стадіонарні пункти обігріву (у Бродівській РЦЛ, Яворницькій та Підкамінській ЗОШ), організовано місця відстою.

Впродовж двох останніх діб на Львівщині випало від 25,1 до 50,5 ммопадів, що становить  від 59 до 141% місячної норми.

Висота снігового покрову становить 10-15 см в області і 26 см– у Бродівському районі.

Окрім цього, дощ та мокрий сніг при штормовому вітрі до 30 м/с спричинили ожеледь, налипання мокрого снігу на лініях електропередач, снігові замети.

До ліквідації наслідків стихії загалом залучено понад 2 000 осіб та 273 одиниці техніки (станом на 23 годину 16 грудня).

Для забезпечення роботи техніки використано 60 тон пального.

Роботи ускладнюються снігпадом та сильним вітром, який протягом 20-30 хвилин замітає снігом вже очищені ділянки дороги. 

Нагадаємо, 16 грудня у зв’язку з проходженням активного циклону та значним погіршенням погодних умов на автомобільних дорогах Львівщини склалась надзвичайна ситуація. Ускладнено рух автотранспорту практично на всіх автошляхах області, (подекуди передуви снігу на дорогах становлять до 3 метрів), місцями через сильний вітер та снігові замети утворюються автомобільні затори.

Особливо критична ситуація у Буському та Бродовському районах на міжнародній автотрасі М-06 Е-40 Київ–Чоп, де припинено рух автомобільного транспорту на ділянці між селами Йосипівка Буського району та Суходоли Бродівського району. На ділянці міжнародної траси Броди-Львів автомобільні затори сягають до 30 км. Ускладнений також доїзд і до сіл, розташованих в гірській місцевості Золочівського району.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.