Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Виборча дільниця

Вівторок, 6 жовтня 2020, 11:04

Виборці з Covid-19 зможуть проголосувати вдома та у лікарнях

Виборча дільниця

Хворі на коронавірус зможуть проголосувати на місцевих виборах у медичних закладах та вдома за допомогою виїзних бригад.

Про це повідомив під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

На місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня, виборці, котрі захворіли на коронавірус, матимуть змогу проголосувати у медичних закладах або за допомоги виїзних бригад додому. 

"Усі правила проведення виборів затверджені постановою уряду №846 від 22 липня. Нею передбачається, що вибори відбудуться навіть на територіях із "червоним" рівнем епідміологічної небезпеки. Також передбачено, що людина на самоізоляції може подати відповідну заяву до 20:00 п'ятниці перед виборами, щоб до неї приїхали, і вона змогла проголосувати з дому. Люди, які перебувають у лікарнях, голосуватимуть у лікарнях також за допомогою виїзних бригад", – сказав Степанов.

Степанов зазначив, що забезпечення виборчих дільниць антисептиками, членів комісії масками здійснюється коштом місцевих бюджетів.

"На виборчих дільницях передбачено весь комплекс протиепідемічних заходів: вхід здійснюється в масках, дотримання дистанції, наявність антисептика, люди мають використовувати свою ручку. Також передбачено, що якщо прийшла людина з симптомами коронавірусної хвороби, має бути передбачена окрема кабінка", – додав міністр.

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні зафіксували 234 584 випадків зараження коронавірусом та 4 520 смертей. Вчора міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що у випадку заповнюваності 60% лікарняних ліжок, міністерство пропонуватиме запровадити посилені карантинні обмеження у всій країні.

Додамо, з 5 жовтня за рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС жоден район області не потрапив до червоної зони.

З серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня, продовжили до 31 жовтня.

На Львівщині в рамках розгортання "другої хвилі" боротьби з коронавірусом залучать додатково 3,5 тисячі лікарняних ліжок. 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.