Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олена Гуршалова

Вівторок, 6 жовтня 2020, 11:13

Поліціянт Зінкевич героїчно знешкодив у лавах Варти ватну паличку

Олена Гуршалова

Політична партія Варта звернулася до Стрийської міської ТВК з проханням скасувати реєстрацію кандидатки Олени Гуршалової.

Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Вчора, 5 жовтня Стрийська міська територіально виборча комісія розглянула  та задовольнила звернення від політичної партії "Варта", яка звернулася із проханням скасувати реєстрацію кандидатки у депутати до Стрийської міської ради Олени Гуршалової, яку політична партія і висунула. Гуршалова була включена до єдиного та територіального виборчого списків у територіальному виборчому окрузі №2.

Напередодні на сторінці політичної партії у соціальній мережі з’явився допис: "У мережі з’явилась публікації про кандидатку, чиї погляди на стосунки з Росією суперечать ідеології нашої партії. У нашій команді не має місця людям, які підтримують РФ та не розділяють чіткої і категоричної позиції "Варти": "Росія - це ворог! Ми скликаємо позачергове засідання Ради партії, на якому розглянемо питання стосовно Олени Гуршалової".

Згідно з частиною 1 статті 231 у разі надходження такого звернення від кандидата або від організації партії, територіальна виборча комісія приймає рішення про скасування реєстрації кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, кандидата у депутати у триденний строк з дня надходження звернення, але не пізніше як за 18 днів до дня голосування (6 жовтня). У разі скасування реєстрації кандидата у депутати, включеного до єдиного та територіального виборчих списків організації партії, такий кандидат одночасно виключається із відповідних виборчих списків. При цьому черговість (порядкові номери у відповідних виборчих списках) інших кандидатів не змінюється.

Зазначимо, 19 вересня, "Варта" затвердила списки кандидатів, що братимуть участь у місцевих виборах у Львові та Львівській області – до рад різних рівнів.

Також на посаду голови Львівської ОТГ від партії балотуватиметься депутат Львівської міської ради від Укропу, лідер партії "Варта", керівник ГО "Варта-1" Ігор Зінкевич.

ЦВК оголосила з 5 вересня 2020 року початок передвиборчої кампанії, а 10 серпня ЦВК сформувала склад Львівської обласної, районних та міських територіальних виборчих комісій для проведення місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Під час виборів на Львівщині працюватимуть 47 ТВК, переглянути склад цих комісій можна за посиланням. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.