Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська залізниця

Вівторок, 6 жовтня 2020, 12:42

Укрзалізниця запроваджує безконтактну оплату

Львівська залізниця

Укрзалізниця запускає пілотний проєкт з впровадженням безконтактної оплати у приміських поїздах.

Про це повідомляє пресслужба АТ "Укрзалізниця".

Укрзалізниця та міжнародна платіжна система VISA розпочинають реалізацію одразу трьох пілотних інфраструктурних проєктів з ведення безконтактної оплати на залізниці. Поки ще, проєкт працюватиме на приміських маршрутах Київської області.

"Наші партнери з VISA мають технічні рішення, які дозволяють запустити цей сервіс вже на початку наступного року. Пасажири отримають можливість оплачувати проїзд безконтактно карткою, або навіть телефоном, і не стояти в чергах до квиткової каси. До речі, в ситуації з поширенням коронавірусу ця опція надзвичайно актуальна. Переваги отримає й залізниця, яка зможе бодай частково побороти проблему "зайців"", – розповів директор АТ "Укрзалізниця" Олександр Перцовський.

Перцовський також повідомив, що другий проєкт з VISA передбачає нові мобільні рішення зі сповіщенням пасажирів. В Укрзалізниці розраховують, що у пасажирів уже впродовж кількох місяців з’явиться можливість у різних мобільних месенджерах дізнаватися інформацію про розклад руху поїздів, здійснювати оплату проїзду, отримувати довідкову інформацію та інші послуги. Третій напрямок співпраці щодо створення так званих лаунжзон на ключових вокзалах, як зауважили учасники зустрічі, для реалізації потребуватиме значно більше часу та фінансово-технічних ресурсів, у порівнянні з іншими проєктами.

"На жаль, не все так просто, IT-інфраструктура залізниці наразі досить заплутана і має багато застарілих систем. Потрібно розібратися, як з ними можна поєднати новітні платіжні сервіси. Але ми хочемо рухатися швидко. Вдячні за співпрацю нашим партнерам VISA та сподіваємося, що наша колаборація матиме позитивний ефект для двох компаній", – прокоментував Олександр Перцовський.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.