Верховна рада повинна внести зміни до Виборчого кодексу, аби захистити громадян під час виборів – Михайло Цимбалюк

Середа, 7 жовтня 2020, 19:53

Народний депутат, голова ЛОО ВО Батьківщина Михайло Цимбалюк вважає, що Верховна рада повинна внести зміни до Виборчого кодексу, аби захистити громадян від коронавірусу під час місцевих виборів.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Львові.

Зміни до Виборчого кодексу мають стосуватися кількох аспектів, вважає Цимбалюк.  По-перше, потрібно прописати зміни, які стосують індивідуального захисту членів виборчих комісій.

«Важливо законодавчо закріпити необхідність забезпечення індивідуальними засобами захисту членів виборчих комісії, адже вони будуть контактувати із сотнями виборців. Вони повинні мати респіратори, захисні маски, рукавички, термометри та органічне скло для дистанціювання від інших людей. Усього цього немає. Якщо члени виборчих комісій не будуть захищені, то під кінець виборів не буде кому підраховувати голоси» - розповів він.

Члени комісій, які зобов’язані приходити до виборців додому, також повинні бути забезпечені ефективними засобами індивідуального захисту.

«Якщо члени комісій будуть приходити до виборців, які хворіють на коронавірус, додому, то потім принесуть його до дільниці та зараження буде вже не уникнути» -  наголосив Цимбалюк.

Потрібно також забезпечити засобами захисту 140 тисяч правоохоронців, які на дільницях забезпечуватимуть порядок.

«Співробітники правоохоронних органів нестимуть величезну відповідальність за порядок на дільницях, оскільки вони повинні охороняти бюлетені аж до кінця підрахунку голосів та оголошення попередніх результатів. А це велика тривалість контакту з виборцями та членів виборчої комісії»  -  сказав Цимбалюк.

Мітки: новини львова