Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

соболєв сергій

Середа, 7 жовтня 2020, 20:16

Зеленський та його уряд провалили свою місію – Сергій Соболєв

соболєв сергій

Народний депутат від ВО Батьківщина Сергій Соболєв вважає діяльнисть президента Зеленського і уряду неефективною з огляду на помилки, які призвели до погіршеня ситуації в країні. 

Про це сьогодні Сергій Соболєв розповів на прес-конференції у Львові.

Найбільшою помилкою влади Соболєв вважає повну некомпетентність президента у формуванні власної команди. Зокрема, звертає увагу на те, що він втратив свою більшість у парламенті за короткий термін.

«Із самого початку свого правління лідер партії Слуга народу мав монобільшість у Верховній раді – 252 депутата лише своєї партії, а також підконтрольний уряд. Окрім цього, дві третини Центральної виборчої комісії – члени Слуги народу. Втім, за час свого керівництва вони не лише не змогли реалізувати усі потрібні ініціативи та законопроекти, а й фактично втратили свою більшість. Сьогодні партія фактично втратила контроль над ситуацією та лише пливе за течією. Але місцеві вибори стануть холодним душем для багатьох» - вважає Соболєв.

Боротьба уряду з коронавірусом, на думку нардепа, також майже програна, адже держава не змогла підтримати пересічного українця під час пандемії.

«Сьогодні ми маємо понад 70% зайнятих ліжкомісць у лікарнях для хворих на коронавірус. Середня вартість утримування пацієнта, включно з ліками, становить близько 30 тисяч гривень. І ці гроші платить зовсім не держава, а сам пацієнт. Цей уряд не провалив боротьбу з коронавірусом остаточно лише тому, що ще не встигла закінчитись медреформа із ліжками, які приймають хворих» - розповів Соболєв.

Проблемою діючої влади, на думку нардепа, також є відсутність будь-якого поступу в боротьбі з корупцією. Наслідки бачимо одразу – нецільове використання коштів, непрозора робота держустанов та втрата авторитету перед союзниками.

«Саміт Україна-ЄС показав усім нам та всій світовій спільноті, що боротьба з корупцією в Україні команди Зеленського – фікція. Антикорупційні органи поступово зачищаються та існують лише на папері. Тільки цього року маємо 225 млрд грн нецільового використання коштів» - вказує на наслідки корупції в Україні Соболєв.

Як приклад корупції, Сергій Соболєв згадав ДП Енергоатом, яке має великі проблеми з аудитом.

«Енергоатом випускає електроенергію за ціною 46 копійок за кіловат, а у платіжках бачимо ціну в декілька разів вищу за фактичну. А керівництво Енергоатому не допускає аудиту. Цього чомусь ніхто не розслідує» - підкреслює масштаби корупції у державі нардеп.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.