Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сухий корм для котів

Четвер, 15 жовтня 2020, 13:28

Сухий корм для котів: поради щодо вибору

сухий корм для котів

Хочете, щоб ваша кішка була здоровою, енергійною та красивою?

Тоді потурбуйтеся про її харчування. Здоровий раціон пухнастого улюбленця має складатися з вуглеводів, білка та корисних вітамінів і мікроелементів.

Що таке сухий корм?

Сухий корм – це промислове харчування для котів, виготовлене у вигляді спресованих невеликих гранул, які нагадують невеличкі сухарики. До його складу входить м'ясо, субпродукти, м'ясне і м'ясо-кісткове борошно, риба, овочі, злаки, вітамінно-мінеральні добавки.

Всупереч поширеному міфу, сухі корми не викликають порушення травлення у котів та не призводять до сечокам'яної хвороби. Щоб уникнути небажаних реакцій, ми рекомендуємо перед вживанням проконсультуватися з ветеринаром та чітко притримуватися дозування, підібраного згідно з вагою та віком кота. Також важливо, щоб у кота в мисці була достатня кількість свіжої питної води.

Як вибрати сухий корм?

Правильний гранульований корм для кота певної породи може підібрати лише ветеринар, особливо коли у тварини є проблеми зі здоров'ям чи якісь особливості. Ми можемо дати лише загальні поради щодо вибору харчування:

  • Уважно читайте склад корму. В ньому має бути максимум м'яса чи риби та мінімум наповнювачів та субпродуктів.

  • Орієнтуйтеся на забарвлення тварини. Так, наприклад, котам зі світлою шерстю не рекомендовано давати корм з морквою, томатами, водоростями.

  • Підбирайте корм під породу кота.

  • Вагітним кішкам потрібні протеїни – вибирайте для них спеціальну лінійку.

  • Важливо, щоб на сухому кормі було написано, що він повнораціонний, збалансований або підходить для щоденного вживання: тільки за цієї умови можна вважати, що ваш улюбленець не залишиться без важливих для нього речовин.

Купити корм для кошек в АLLО можна від провідних виробників та всесвітньо відомих брендів. Так, в магазині представлені корми Acana, Kitekat, Josera, Whiskas, Royal Canin, Chicopee, Brit та інші. Є спеціальні лінійки для активних котів, вагітних, гіпоалергенні, для блискучої шерсті тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.