Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Четвер, 22 жовтня 2020, 16:04

Пацієнтам, які перехворіли на Covid-19, лікарняний виписуватимуть на місяць

медичний заклад у Львові

Людина може до місяця перебувати на лікарняному після перенесеного коронавірусу.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявила сьогодні, 22 жовтня, під час брифінгу завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця, а також членкиня медичної ради при Міністерстві охорони здоров'я Ольга Голубовська, після перенесеної коронавірусної хвороби Covid-19 людина може до місяця перебувати на лікарняному.

"Відповідно до наших нормативних документів, ви можете до місяця перебувати на лікарняному після того, як перенесли Covid-19", – наголосила Голубовська.

За її словами, це пов'язано із "постковідним синдромом", третьою стадією розвитку коронавірусу, яка наразі не до кінця вивчена, тому пацієнтам потрібно перебувати під певним наглядом.

Зазначимо, станом на сьогодні в Україні зафіксували 322 879 випадків зараження коронавірусом та 6 043 смертей. А з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня, продовжили до 31 грудня, однак 13 жовтня уряд внісзміни до індикаторів та критеріїв, якими визначається карантин на території країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.