Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Центр соціальних ініціатив "Атом"

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 18:16

Львівські активісти записали інструкцію про безпеку виборців під час голосування

Центр соціальних ініціатив "Атом"

Львівські активісти інструкцію з порадами про те, як виборцям подбати про власну безпеку під час голосування на місцевих виборах у період пандемії Covid-19.

Львівські активісти записали жіночим і чоловічим голосом інструкцію з порадами про те, як виборцям подбати про власну безпеку під час голосування на місцевих виборах у період пандемії Covid-19.

Про це повідомила громадська організація "Центр соціальних ініціатив "Атом".

"Голосову інструкцію з порадами (аудіоподкаст) створили для виборців, що старші 60 років, які перебувають у групі ризику у період пандемії Covid-19, але які прагнуть виконати свій громадянський обов'язок і проголосувати на місцевих виборах”, – повідомила виконавча директорка ГО "Атом" Ольга Шалайська.

Кілька простих порад із особистої безпеки, які рекомендує Центральна виборча комісія:

Обробити руки дезінфікуючим (антисептичним) засобом перед входом до приміщення виборчої дільниці і після виходу з нього.

Перебувати на території виборчої дільниці у захисній масці, прикриваючи ніс і рот.

Варто мати з собою особисту ручку, яку використовувати для голосування.

Для отримання виборчого бюлетеня, виборцю необхідно пред'явити паспорт громадянина України члену виборчої комісії. Рекомендовано тримати документи в руках та перегортати сторінки на прохання члена виборчої комісії.

Важливо знати, що члени виборчої комісії можуть звернутися до виборця з проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи.

Усім виборцям рекомендується перебувати на виборчій дільниці максимально коротко та дотримуватися соціальної дистанції. Виборцям літнього віку, з вадами зору, інвалідністю краще приходити на голосування у супроводі іншого виборця, оскільки ні члени виборчої комісії, ані спостерігачі не мають права допомагати при голосуванні.

Виборець повинен особисто заповнити та опустити виборчі бюлетені до скриньки для голосування. Якщо потрібна допомога, виборець може з дозволу голови або члена дільничної виборчої комісії скористатися допомогою іншого виборця. Після виходу із виборчої дільниці захисні маски варто залишити в спеціальних контейнерах, урнах.

Проєкт зі створення аудіоподкастів підтриманий програмою "Громадське здоров'я"  Міжнародного фонду "Відродження".

Аудіоподкасти розміщені за посиланням у відкритому доступі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.