Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Квурт

Вівторок, 27 жовтня 2020, 10:30

Садовий програв Квурту вибори у Винниках

Володимир Квурт

У Винниках Європейську Солідарність на виборах до Львівської облради підтримали 64,5% виборців.

За кандидата від ЄС у мери Львова Олега Синютку віддали голоси 46,5% виборців, за мера Винник Володимира Квурта, який балотується до Львівської облради в складі ЄС, – проголосували понад 13 тисяч виборців.

Про це повідомив міський голова Винник Володимир Квурт.

За кандидатуру Андрія Садового на виборах міського голови Львова віддали голоси 26,5% винниківчан. Третій результат є у представника ВО Свобода Руслана Кошулинського – 9,2%.

На виборах до Львівської обласної ради голоси винниківчан розподілились наступним чином: ЄС – 64,5%, Самопоміч – 5,89%, Голос – 5,28%, ВО Свобода – 4,05%, Слуга народу – 3,53%, Українська Галицька Партія – 2,35%, Народний Рух України – 2,15%, Варта – 2,03%.

Кандидатуру Володимира Квурта, який обирався депутатом до Львівської облради за списком Європейської Солідарності, персонально підтримали понад 13 тисяч виборців Сихівського територіального виборчого округу, до складу якого включені  виборці у Сихівському, Франківському, Личаківському районах Львова, а також у Лисиничах, Підбірцях та Винниках. Це є найкращий результат поміж інших кандидатів ЄС.

У Винниках на місцевих виборах 25 жовтня працювало 6 виборчих дільниць, які входять до складу Личаківського району Львова.

Нагадаємо, місто Винники втратило статус місцевого самоврядування і воно увійшло до складу Львівської ОТГ всупереч позиції громади. Володимир Квурт разом з командою експертів розробив концепцію Великого Львова, де в основі лежить ідея розвитку Львова в партнерстві з сусідніми містами як агломерації.

За ініціативи Володимира Квурта громади, яких проти їхньої волі внесли до Львівської ОТГ, звернулись з судовими позовами до Кабінету міністрів України, а також ініціювали подання нардепів до Конституційного суду щодо визнання некоституційною постанови Кабміну про новий районний поділ. Також громади звернулись до Ради Європи, експерти якої визнали порушення прав громад в процесі створення Львівської ОТГ.

Ідеї та діяльність Володимира Квурта на захист прав громад наштовхнулась на протидію міського голови Львова Андрія Садового, а його чиновник Любомир Зубач назвав розробників концепції Великого Львова "місцевими князьками". ЗМІ та політики, які підконтрольні Садовому, влаштували цькування керівництва Винників, безпідставно публічно звинуватили його в незаконних оборудках з землею та навіть називали її представників "бандитами".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.