Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пасічники

Вівторок, 27 жовтня 2020, 11:36

Пасічники Львівщини отримають дотацію з держбюджету

пасічники

Пасічникам області скерували 8,9 млн грн дотації за наявні бджолосім’ї.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявила т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко, у 2020 році з державного бюджету передбачено дотацію для пасічників, які утримують понад 10 бджолосімей.

"За умовами програми документи від пасічників приймались в органах місцевого самоврядування до 1 жовтня поточного року. За результатами поданих від органів місцевого самоврядування відомостей дотацію нарахували 1047 пасічникам, у яких налічується 44,6 тисяч бджолосімей на суму 8,9 млн грн" – наголосила Людмила Гончаренко.

За її словами, найбільшу кількість пасічників, які подали документи на дотацію за наявні бджолосім’ї, відмітили в Старосамбірському районі – 133, Самбірському – 116, Бродівському – 94 та Дрогобицькому – 87.

За цей рік 1258 пасічників офіційно зареєстрували свої пасіки та отримали ветеринарно-санітарні паспорти. З числа зареєстрованих 1108 пасічників внесені до реєстру операторів потужностей з виробництва продукції бджільництва.

"Реєстрація пасік – це гарантія проходження щорічного ветеринарного обстеження пасік, мінімальні ризики отруєння бджіл, а також забезпечення виробництва якісної продукції", – додала Людмила Гончаренко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.