Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

цимбалюк михайло

Вівторок, 27 жовтня 2020, 18:13

Кабмін має пояснити українцям мотивацію росту ціни на газ - Михайло Цимбалюк

цимбалюк михайло

Команда ВО «Батьківщина» вимагатиме роз'яснень у парламенті.

Нинішня влада піде шляхом підвищення тарифів не лише на газ, а й на інші енергоносії, які в підсумку призведуть до здорожчання комунальних послуг та продуктів харчування.

Про це в ефірі одного із загальнонаціональних телеканалів повідомив народний депутат України ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, коментуючи підвищення цін на газ для українців на 35%.

За словами політика, команда ВО «Батьківщина» у парламенті вже наступного тижня вимагатиме роз’яснення від Кабінету Міністрів України – чому в країні ростуть тарифи на газ, якщо на європейських хабах ще навесні фіксували зменшення цін на блакитне паливо. 

«Відкрите питання – чому не використовуємо газ українського видобування. При тому, що у проекті Держбюджету на 2021 рік передбачено зменшення виплат на субсидії на суму 2 мільярди 722 тисячі гривень. Українці в таких умовах просто виживатимуть», – наголосив Михайло Цимбалюк. 

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз» в листопаді 2020 року встановив ціну на блакитне паливо для побутових клієнтів на рівні 6 гривень 33 копійок за кубометр і без урахування вартості розподілу. Відтак в порівнянні з жовтнем ціна на природний газ зросла на 34,7%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.