Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

зарплата

glavcom.ua

Середа, 28 жовтня 2020, 13:00

Керівники і члени наглядових рад держпідприємств отримуватимуть повну зарплату під час карантину

зарплата

Уряд зняв обмеження зарплат керівників та членів наглядових рад держпідприємств.

Про це повідомляє РБК-Україна.

У понеділок, 26 жовтня, Кабінет міністрів України прийняв рішення, яким скасував обмеження розміру заробітних плат керівників, членів виконавчих органів та членів наглядових рад держаних підприємств.

Саме тому, починаючи з жовтня, посадовці будуть отримувати повну зарплату.

"Установити, що в жовтні 2020 року та в подальшому розмір заробітної плати керівників, членів виконавчих органів та винагороди членів наглядових рад суб’єктів господарювання державного сектору економіки визначається згідно з умовами контрактів", – йдеться в постанові уряду.

Зазначимо, у серпні Конституційний суд  визнав неконституційними обмеження уряду щодо обмеження заробітних плат чиновників і суддів на час карантину.

Водночас Кабінет міністрів зберіг обмеження зарплат для членів уряду на рівні 5 середніх зарплат, незважаючи на рішення Конституційного суду. Зарплати інших чиновників також обмежені цим рівнем.

Нагадаємо, у липні міському голові Львова Андрію Садовому нарахували 93 тис грн зарплати, проте через обмеження на час карантину він отримав 47 тис грн.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.