Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська обласна рада

Середа, 28 жовтня 2020, 16:03

Посіпаки Коломойського сиплють сіль на рани разом зі соплями

Львівська обласна рада

Представники трьох політичних партій заявили про можливу спробу фальсифікацій виборів до Львівської обласної ради.  

Про це представники партії Народний Рух України, Українська Галицька партія та "За Майбутнє" повідомили під час пресконференції.

Лідер партії "За майбутнє" Тарас Батенко заявляє, що до Львівської обласної ради має увійти не 6 партій, а 9. За його словами, виборчу квоту 5% до міської ради має увійти Народний Рух України з результатом 5,72%, Українська галицька партія, яка отримала 5,65% та партія "За майбутнє" з результатом 5,28% голосів.

Лідер партії "За майбутнє" Тарас Батенко заявляє, що у випадку фальсифікацій звинувачуватиме партію влади "Слугу народу", яка провалилась під час виборів на Львівщині та зазнала іміджевих втрат. Однак додає, що у змові фальсифікацій перебуває дві політичні сили, іншу Батенко не назвав з міркувань поваги до лідерів іншої партії.

"Не так важливо, хто проходить чи ні. Важливо, що є факт змови з партією влади, яка зазнала поразки. Нам треба захистити чесне волевиявлення громадян Львівщини, і хотілось, щоб до нас приєднались ті партії, які знаходяться поза загрозою непроходження", – додає Тарас Батенко.

Член партії "Народний рух України", перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк заявляє, що дев'ять партій, які заходять у раду не є чимось екстраординарним і така ситуація вже була у 2015 році.

За словами Ігоря Телішевського, голови обласного осередку партії "За майбутнє", затримка з підсумковими протоколами є часом для проведення маніпуляції з голосами виборців.

Телішевський додає, що Яворівська ОТГ не подала майже 50% протоколів ДВК до територіальної виборчої комісії. За його інформацією, один зі заступників голови Львівської облдержадміністрації займається тим, аби досі на ДВК вказаної ОТГ змінювали результати в протоколах на користь партії "Слуга народу", однак, відкинувши можливість проходження інших партій.

Щобільше, Телішевський заявляє, що ТВК буде завертати протоколи на перерахування, і тоді результати будуть на користь партій вже з вагомим результатом, вони отримують більше депутатських мандатів, а три партії НРУ, УГП та "За майбутнє" не пройдуть.

Заступник голови "Народний Рух України" на Львівщині Роман Филипів зазначає, що три партії, які знаходяться на межі 5% набрали близько 125 тисяч голосів виборців, яких, за його словами, влада намагається обдурити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.