Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

5-а міська клінічна лікарня Львова

google.com.ua

Четвер, 29 жовтня 2020, 15:14

Прокуратура розслідує смерть пацієнта з онкологією і Covid-19

5-а міська клінічна лікарня Львова

Львівська прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо медиків 5 лікарні Львова, через бездіяльність яких помер пацієнт.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо бездіяльності лікарів 5 міської клінічної лікарні Львова, які виписали з лікарні пацієнта з онкологічним захворюванням й з коронавірусом, через що він помер.

"Підставою для початку кримінального провадження стала інформація у ЗМІ щодо бездіяльності лікарів однієї з міських клінічних лікарень Львова, у якій за кілька днів до смерті перебував пацієнт і з якої його виписали без надання належної медичної допомоги, внаслідок чого чоловік помер 22 жовтня цього року" – наголосили у прокуратурі.

Як розповіла журналістка Марта Іванова на своїй сторінці в Facebook, загиблий заразився коронавірусом у лікарні, однак медики просто виписали його і відправили додому.

"Нещодавно у нього стався крововилив, і він проходив лікування в 5 міській лікарні Львова. Під час лікування підхопив коронавірус. За словами дружини, заразився від іншого пацієнта, який був у лікарні. Оскільки відділення, в якому перебував Олег, закрили на карантин – чоловіка просто відправили додому", – написала Марта Іванова.

За її словами, рідні самостійно розпочали шукати лікарню, його змогли покласти в районну лікарню в Пустомитах, але  стан вже настільки погіршився, що лікарі просто не змогли йому допомогти й він помер.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом ненадання без поважних причин працівниками однієї з лікарень Львова допомоги хворому, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.139 КК України (ненадання допомоги хворому медичним працівником, що спричинило смерть останнього).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.