Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

novostiua.net

Вівторок, 18 грудня 2012, 14:18

Корона майя презентуватиметься у Львові у четвер

У четвер, 20 грудня, о 12:00 в королівських палатах Львівського історичного музею (пл. Ринок, 6) відбудеться презентація корони майя.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівського історичного музею.

У музеї презентуватимуть головний убір правителів майя халач-вініків (halach uinic) майянських міст-держав класичного періоду.

«У пророцтвах майя напряму не сказано ні слова про кінець світу, навпаки, йдеться про початок нової епохи П’ятого Сонця, коли людство вийде на новий якісний рівень і серцях людських духовне переважатиме матеріальне. Корона майя відкриває анонс-презентацію унікальної експозиції, де вперше будуть представлені вінці та корони не тільки різних країн, але й різних континентів, різних епох», – зазначено у повідомленні.

У виставці будуть зібрані головні владні символи духовних та світських лідерів різних країн світу, давніх цивілізацій. Запланована презентація 50-ти експонатів із музеїв Австрії, Італії, Великобританії, Румунії, Єгипту та інших країн. Частина із них оригінальні, а частина – копії.

«Презентуються головні убори імператорів (зокрема, Наполеона, Російської імперії), королівські корони, серед яких корони Святих Володимира і Анни, короля Данила Галицького. Серед корон стародавнього світу є реконструкції корон Нефертіті, Тутанхамона, царів Шумеру та Ассирії. В експозиції представлені Візантія та Римська імперія, європейські країни, цивілізації ацтеків, майя, інків, вінчальні вінці, митри церковних владик, а також інші цікаві експонати. Кожен з цих шедеврів може бути окрасою та провідним експонатом будь-якого музею або колекції», – зазначають організатори. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.