Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитяча клінічна лікарня Львова

mdkl.lviv.ua

Понеділок, 2 листопада 2020, 16:15

У лікарні на Орлика запрацює система нейрохірургічної допомоги дітям з пухлинами мозку і хребта

дитяча клінічна лікарня Львова

Створення інтегрованої сучасної системи допомоги дітям з пухлинами мозку і хребта стане результатом співпраці між лікарнею та БФ «Крила надії». 

Про це йдеться у Меморандумі, який був підписаний 26 жовтня головним лікарем Львівської  міської дитячої лікарні Дмитром Квітом та керівницею БФ «Крила надії» Наталією Ліпською.

Дмитро Квіт надав високу оцінку ініціативі БФ «Крила надії», адже подолання онкозахворювань у дітей передбачає якісну медичну допомогу, яка має буде доповнена комплексом постійних заходів  по їхньому догляду, допомоги у розвитку, соціальної адаптації тощо.

«Сподіваюсь, що результатом співпраці між нашою лікарнею та  БФ «Крила надії» стане те, що діти, які лікуються від онкозахворювань, отримають якісну комплексну підтримку, допомогу і опіку на всіх етапах боротьби з важкою недугою. Важливо, щоб вони не почували себе поза увагою суспільства і не залишались один на один зі своєю хворобою. Я дякую Наталії Ліпській за можливість реалізації на практиці кращих світових практик зі створення інтегрованих систем нейрохірургічної допомоги дітям з пухлинами мозку і хребта саме у нашій лікарні», – зазначив Дмитро Квіт.

Наталія Ліпська, у свою чергу, наголосила на важливості захисту прав онкохворих дітей, забезпечення їм доступу до якісного лікування та гідних умов реабілітації:

«Важливою метою Меморандуму є координація зусиль держави, місцевої влади і громадськості в напрямку забезпечення важкохворим дітям якісної допомоги і не лише в лікуванні, але й  у вирішенні інших проблем, які часто ускладнюють їхній психічний і фізичний стан і не дозволяють зосередитись на боротьбі з захворюванням. Наш фонд вважає своїм обов’язком інформувати суспільство про захист прав онкохворих дітей, про кращі практики їхнього лікування, ми працюємо над тим, щоб долучити до допомоги кращих фахівців, перед усім в медичній галузі. Досвід впровадження кращих світових методик допомоги дітям з пухлинами мозку і хребта, здобутий нами спільно з медиками лікарні на Орлика, де відбуваються нейрохірургічні операції з видалення пухлин, ми будемо максимально популяризувати в Україні, адже добре розуміємо, що такі дітки сьогодні є у кожному куточку країни. І вони чекають на допомогу».

Меморандум передбачає, серед іншого,  співпрацю і консолідацію зусиль для захисту прав онкохворих, запровадження сучасних механізмів лікування, створення системи нейроонкологічної допомоги дітям з пухлинами мозку і хребта у Львові.

В рамках його діяльності передбачено реалізацію спільних проектів, заходів, проектів і програм, скерованих на координацію зусиль для створення та удосконалення матеріально технічної бази для лікування пухлин мозку і хребта у дітей у Львові; розробку узгоджених механізмів взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування; інформаційне забезпечення співробітництва, включаючи висвітлення спільної роботи в ЗМІ, організацію та проведення науково-практичних конференцій, методичних та навчальних семінарів, «круглих столів», щодо вирішення найбільш гострих та актуальних проблем у сфері лікування дітей з пухлинами мозку і хребта у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.