Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ігор Сліпецький

Вівторок, 3 листопада 2020, 17:45

Сліпецький заявив про тиск з боку Львівської обласної ТВК

Ігор Сліпецький

Голова Львівського міського тервиборчкому Ігор Сліпецький заявив про тиск на міську ТВК з боку голови Львівської обласної ТВК Андрія Лозинського.

Про це він повідомив під час брифінгу у Львові сьогодні.

Вчора, 3 листопада, поліція взяла під охорону Львівську міську ТВК, через повідомлення, яке надійшло від голови Львівської обласної ТВК Андрія Лозинського. Згідно з заявою Лозинського, міська ТВК порушила порядок встановлення результатів голосування, тому слідчо-оперативна група приїхала для з'ясування обставин. Однак, голова Львівської обласної ТВК офіційної заяви не написав.

Сліпецький заявив, що порушень в роботі міської ТВК не було. 

"Виборчий кодекс не передбачає порядку оголошення результатів. Лозинський мав на увазі, що спочатку мали бути опубліковані результати по львівських депутатах до обласної ради, а вже потім до Львівської міської ради. Затягування встановлення результатів також є порушенням, а ми цього не зробили", – зазначив Ігор Сліпецький.

Сліпецький звинуватив Лозинського у тиску на Львівську міську ТВК.

"Вчора один член комісії підписав протокол, радо з ним фотографувався, а сьогодні зранку дав ЗМІ коментар, у якому поставив під сумнів результати та оформлення протоколів міської ТВК. Я розцінюю це як тиск на члена ТВК", – додав Ігор Сліпецький. Ігор Сліпецький мав на увазі члена ТВК Ярослава Мандрука від ВО "Батьківщина", який дав коментар для "Гал-інфо".

Також Сліпецький зазначив, що протоколи до Львівської обласної ТВК міська ТВК несе за власної ініціативи, бо їх не внесли у графік, однак як прокоментував Андрій Лозинський, ТВК не вносили у графік через те, що вони були не готові.

"Не було предмету внесення, аби ставити Львівську міську ТВК у чергу. З 72 ТВК на Львівщині лише Львівська міська ТВК не подала протоколів", – прокоментував Андрій Лозинський.

Нагадаємо, у неділю, 25 жовтня, в Україні стартували місцеві вибори. У Львові на виборах явка склала 38,6%, проголосували 220 415 виборців

Згідно з попередніми результатами, до Львівської обласної ради увійдуть 9 партій, а до Львівської районної ради – п'ять партій.

Міська територіально-виборча комісія призначила другий тур виборів голови Львівської ОТГ на 22 листопада. У ньому візьмуть участь чинний міський голова Львова Андрій Садовий та народний депутат від "Європейської Солідарності", екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.