Оля Вишня,  18 грудня 2012

Ой, хто-хто Миколая любить?

Одне з найулюбленіших дитячих свят наближається. Що просили і що отримували від Миколая в дитинстві Варіантам розказали поети, музиканти, нардепи і не тільки.


grygoriy

Грицько Семенчук, поет, директор Літературного фестивалю у Львові, учасник гурту DrumТиатр

Свято Миколая асоціюється у мене з дуже грубими проникненнями під подушку і це мені ніколи не подобалося.

У дитинстві у мене були різні прохання. Я хотів електронне фортепіано і фарби. У якийсь момент я захопився малюванням, у мене був етюдник і я просив фарби.

А ще запам'яталося, як одного разу Миколай приніс мені журнал Максім. Це було у підлітковому, такому чудовому, цнотливому віці.  

 

 

Юля Хомчин, виконавчий директор МО «Дзиґа» yulia

Найважливіше у цьому святі – несподіванка і неважливо, що отримаєш, різочку чи пряник.

Яблука завжди просила – завжди отримувала, шоколадну букву «Ю» в голодні 90-і.

Ця буква, то було щось. Просила українські народні казки і фіолетову спідничку "ламбада", такі були модні тоді, носила з 2 по 7 клас.

 

 

 

kruk

Галка Крук, поетеса, перекладачка, літературознавець 

У нас не прийнято було писати листи до святого Миколая, але можна було поїхати до бабці, стати перед його величезним образом і забажати собі всього, що хочеш.

Найчастіше я бажала, "щоб усі були живі-здорові" і наприклад, кольорові кредки, в яких було багато-багато кольорів, або іншого року: "щоб мої батьки ніколи не розійшлися" і німецьку гру "Пупен Доктор" (бо я її вже бачила в шафі, наперед роздобуту батьками.

Зрештою, все збувалося. З найомріяніших подарунків пригадую гру "За рульом" (я навіть думати про неї не сміла, бо то більше для хлопців забавка, але Миколай мені її таки приніс і ми з татом не один вечір проїздили нею зі справжнім автомобілістським азартом.

olenka

Оленка Городецька – майстриня хендмейду

Що хотіла, навіть не пам'ятаю. Але найбільше запам'ятала, як я не побачила подарунок і дуже сильно плакала. Мама потім показала, що він за ліжком і моїй радості не було меж! Я навіть не пригадую, що саме там було! Але я була на стільки щаслива тільки від того, що Миколай просто таки приходив. Я дуже вірила в чудеса!

 

 

 

 

kuch.Юрко Кучерявий, поет, координатор літературного проекту «Кабінет»

У мене були завжди нереальні мрії. Я завжди мріяв про подорожі і такого подарунка у дитинстві мені Миколай не приніс, але я собі зробив такий подарунок після закінчення університету.

Я поїхав в Америку. На Миколая я купив квитки і Новий рік я святкував у Штатах і там був ще довгий час.

Це був найкращий Миколай – сповнення моєї мрії.

 

 

 

mychalchysh.

Юрій Михальчишин, народний депутат України

У нас в сім'ї традиційно повелося, що дарують книжки і не тільки на свято Миколая, а й на інші.

В дитинстві це була переважно пригодницька література. А от свято Миколая у мене асоціюється із запахом мандаринок.

 

 

 

 

 

 

yurkoЮрко Адамчак – гітарист та вокаліст гурту КораЛЛі
Мій Миколай був послідовний і стандартний. Бажання були банальні в дитинстві – "мафинки". А що вразило – ніц не можу згадати.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.