Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

розкрадання коштів

lv.npu.gov.ua

Середа, 4 листопада 2020, 11:26

Підприємець з Борислава привласнив більше шість мільйонів під час ремонту лікарні Львова

розкрадання коштів

Директору теплоенергетичної компанії завищував ціни на енергозберігаючі матеріали.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора, 3 листопада, слідчі відділу розслідування злочинів господарської та службової діяльності поліції Львівщини повідомили про підозру в розкраданні бюджетних коштів директору теплоенергетичної компанії-підрядника, який під час заміни вікон та дверей в дитячій лікарні у Львові завищував ціни на енергозберігаючі матеріали.

"У 2018 році між однією з комунальних лікарень Львівської обласної ради та ТзОВ, яке працює у сфері теплоенергетики, було укладено угоду на проведення ремонтно-реставраційних робіт будівлі лікарні з запровадженням енергозберігаючих технологій. Директор підприємства-підрядника, мешканець Борислава, протягом 2018-2019 років складав та підписував документи, у які вносив недостовірні дані щодо вартості блоків для заміни віконних та дверних конструкцій" – наголосили у поліції.

Як встановила судова експертиза, різниця між ринковою вартістю вікон та їх вартістю, згідно актів виконаних робіт, становить 6 585 588 гривень.

Директор підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) Кримінального Кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.