Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Середа, 4 листопада 2020, 11:50

Олег Синютка готовий до дебатів, що відповідатимуть Виборчому кодексу (оновлено)

Олег Синютка

Кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Олег Синютка заявив, що запрошення телеканалу "UA: Львів" на теледебати не відповідають вимогам статті 49 Виборчого кодексу України.

Про це Олег Синютка повідомив вчора, 3 листопада, на сайті львівського осередку "Європейської солідарності".

Кандидат на посаду голови Львівської ОТГ, нардеп від "Європейської солідарності" Олег Синютка заявив, що готовий брати участь у дебатах, якщо ті відповідатимуть вимогам, прописаним у законі.

"Як громадянин України та народний депутат, я не можу дозволити діяльність, що суперечить чинному законодавству. Я буду радий, коли ви приведете формат дебатів та вашої пропозиції у відповідність до вимог Виборчого кодексу. І радо стану учасником проєкту"Виборчий округ. Дебати", – написав Олег Синютка.

Синютка попросив розглянути його пропозицію, щодо проведення дебатів згідно з вимогами виборчого законодавства та організувати дебати у співпраці з іншими телерадіокомпаніями, задля сприяння процесу ознайомлення мешканців Львова з його програмою та баченням розвитку міста.

Відповідно до статті 49 Виборчого кодексу, на яку посилається Олег Синютка, йдеться про правила проведення теледебатів, передбачає наперед оголошений формат теледебатів і однаковий час для обох кандидатів, а також однакові умови для учасників дебатів, без заангажованості.

Інший кандидат на посаду голови Львівської ОТГ, чинний мер Андрій Садовий прокоментував реакцію Синютки. "Гм", – написав він на сторінці у Facebook і додав смайлик "замислено".

Нагадаємо, міська територіально-виборча комісія призначила другий тур виборів голови Львівської ОТГ на 22 листопада. У ньому візьмуть участь чинний міський голова Львова Андрій Садовий та народний депутат від "Європейської Солідарності", екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Дебати між кандидатами у мери Львова запланували на 18 листопада на телеканалі UA: Львів.

Раніше Андрій Садовий викликав Олега Синютку на теледебати. Додамо, що продюсерка Суспільне Львів Ірина Сандуляк є дружиною депутата Львівської облради Андрія Білоуса (Народний контроль), а міський голова Львова Андрій Садовий є хресним їхньої старшої доньки.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.