Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ростислав Тістик

prykordonnya.info

Середа, 4 листопада 2020, 13:34

ВРУ розблоковує дію польського кредиту – Тістик

Ростислав Тістик

Верховна Рада зробила крок до розблокування "польського кредиту" на 100 мільйонів євро.

Про це повідомив народний депутат від "Слуги народу" Ростислав Тістик на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 3 листопада, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №3039а про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з окремих операцій на період реалізації договору між урядом України та урядом Польщі про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги та інших питань державного боргу.

"Підтримав законопроект 3039а, який вводить нульову ставку ПДВ для робіт в рамках "Польського кредиту" і тим самим фактично розблоковує його дію" – написав Ростислав Тістик.

За його словами, "польський кредит" на суму до 100 млн євро, угоду про який було підписано ще у 2015 році, має вирішити проблеми на українсько-польському кордоні: недостатня пропускна здатність, неготовність до пікових навантажень, відсутність і низька якість сервісної інфраструктури, відсутність облаштованих пішохідних переходів.

За ці кошти мають відремонтувати 6 доріг, які ведуть до ПП "Смільниця", "Грушів" і "Рава-Руська", а також до майбутнього ПП "Нижанковичі" у Львівській області і "Устилугу" у Волинській.

"У 2018 році українська митниця уклала угоди щодо ремонту 3 пунктів: відбудови "Шегині – Медика", побудови пішохідного переходу на "Рава-Руська – Гребенне" та побудови смуги для руху автомобілів і автобусів на "Краківець – Корчова". Однак, через особливості українського податкового законодавства використання кредиту було фактично заблоковано. Сьогодні ми розблокували дію кредиту" – наголосив Ростислав Тістик.

Нагадаємо, у квітні цього року уряд погодив внесення змін до Податкового та Митного кодексів України, які мали розблокувати використання кредиту 100 млн євро від Польщі. Кошти залучаються під 0,15% річних на 30 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.