Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Вибори 2020

Четвер, 5 листопада 2020, 12:15

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо Львівської міської ТВК

Вибори 2020

Поліція проводить досудове розслідування можливих порушень у Львівському тервиборчкомі.

Про це Варіантам повідомили власні джерела.

Слідчі Галицького ВП ГУНП у Львівській області відкрили кримінальне провадження стосовно кримінального правопорушення ч. 2 ст 158–3 КК України. У статті йдеться про можливе незаконне знищення виборчої документації або документів у Львівській міській територіальній виборчій комісії. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

В рамках розслідування поліція просить ТВК надати копії протоколу Львівської ТВК про підсумки виборів до міської та обласної ради та копії всіх інших документів, наявних у виборчій комісії та організаційно-розпорядчу документацію щодо обов'язків голови та членів Львівської міської ТВК.

Згідно з інформацією, яку отримали Варіанти, із заявою про можливі порушення у діях ТВК до поліції звернулись двоє членів політичної партії Слуга народу та  член  ВО Батьківщина.

Нагадаємо, у вівторок, 3 листопада, поліція взяла під охорону Львівську міську ТВК, через повідомлення, яке надійшло від голови Львівської обласної ТВК Андрія Лозинського. Однак, голова Львівської обласної ТВК офіційної заяви не написав. Тоді, голова Львівського міського тервиборчкому Ігор Сліпецький заявив про тиск на міську ТВК.

Додамо, у неділю, 25 жовтня, в Україні відбулись місцеві вибори. У Львові на виборах явка склала 38,6%, проголосували 220 415 виборців.

Додамо, згідно з попередніми результатами, до Львівської обласної ради увійдуть 9 партій, а до Львівської міської ради та Львівської районної ради – п'ять партій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.