Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

експрес-тести

city-adm.lviv.ua

Четвер, 19 листопада 2020, 13:08

У Львові закупили тести на антиген до Covid-19 американського виробництва

експрес-тести

Львівська міськрада витратила 2,4 млн грн на 10 тисяч експрес-тестів на антиген до Covid-19.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора, 18 листопада, до Львова прибули нові швидкі тести на антиген Covid-19 Ag американського виробника Abbott, які дозволять виявити, чи має людина коронавірус.

Всього міськрада закупила 10 000 тестів вартістю 2,4 млн грн, які були профінансовані з міського бюджету Львова. Ціна одного тесту – 240 грн.

Як заявили у міськраді, експрес-тест роблять за процедурою, схожою з ПЛР-тестами: з допомогою ватного тампона беруть мазок зі слизової носоглотки. Але, на відміну від тесту ПЛР, який роблять упродовж дня, експрес-тест може бути готовим за 15-30 хвилин.

Зазначимо, станом на ранок у області зафіксували коронавірус у 39229 осіб та 1109 смертей. До лікарень Львова та області кожного дня потрапляють від 180 до 200 пацієнтів, а станом на кінець жовтня пацієнтів з підозрою на Covid-19 приймали 21 медичний заклад області.

Додамо, раніше у Львівській ОДА повідомили, що вони розглядають можливість розгорнути на стадіоні "Арена Львів" мобільний госпіталь для лікування пацієнтів з Covid-19, натомість міський голова Львова Андрій Садовий виступив проти цього.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.