Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Четвер, 19 листопада 2020, 15:23

Більше 75% українців підтримують штрафи за перебування без масок у громадських місцях

коронавірус

75% українців підтримують введення штрафів за перебування у громадських місцях і транспорті без масок.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 15-17 листопада 2020 року.

Згідно з результатами опитування, 75% українців підтримують введення штрафів за перебування у громадських місцях і транспорті без масок, натомість 24% опитаних виступали проти цього.

Частіше штрафи підтримують жінки і старші люди, найвища підтримка у Києві, найменша – на Півдні.

Також 83% опитаних розповіли, що вони часто одягають захисну маску, 14% – інколи або рідко, 3% – майже ніколи.

Крім цього, 70% українців часто дезінфікують руки, 23% – інколи або рідко, 6% – майже ніколи. Лише 14% часто використовують захисні рукавиці, 33% – інколи або рідко, 53% – майже ніколи.

Порівняно з березнем, часте користування масками значно зросло (з 58% до 83%), а захисними рукавицями – суттєво знизилося (з 38% до 14%).

 

 

 

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 3000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 1,8%.

Нагадаємо, 6 листопада Верховна Рада прийняла закон про штрафи за відсутність масок у громадських місцях. Штрафи становлять від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів, тобто від 170 до 255 грн.

Додамо, 11 листопада, уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня", який діятиме до кінця місяця, та скасував поділ країни на зони. Під час цього карантину, у суботу та неділю, мають працювати лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, фінансові установи, СТО, доставка їжі, торгівля засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Крім цього, в Україні розпочали розгортати мобільні шпиталі для пацієнтів з Covid-19.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.