Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

село Лозино

mapio.net

Четвер, 19 листопада 2020, 16:41

Селу на Яворівщині повернуть історичну назву

село Лозино

Львівська облрада звернеться до ВРУ щодо перейменування села Лозино на Лозина.

Сьогодні, 19 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за перейменування населеного пункту Лозино Яворівського району Львівської області. Це рішення підтримали 59 депутатів.

Раніше комісія з питань дорожнього господарства та інфраструктури облради підтримала ініціативу громади села Лозино, рішення Лозинської сільради та Яворівської райради про надання згоди на перейменування села й  доручила підготувати проект рішення для затвердження на сесії Львівської облради.

Зазначимо, історичною назвою цього села є Лозина.

Відтепер обласна рада має звернутися з поданням до Верховної Ради України щодо перейменування села та внесення відповідних змін до реєстру Верховної Ради України про адміністративно-територіальний устрій України.

Нагадаємо, 9 квітня 2016 року Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. У 2016 році на Львівщині у рамках декомунізації перейменували  два села – Андріївка у Буському районі та Максимівка Старосамбірського району. 

Також у 2018 році село Коросне у Пустомитівському районі перейменували на Коросно, а наприкінці 2019 року облрада дозволила змінити назву селу Кавське Стрийського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.