Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виборча дільниця

Неділя, 22 листопада 2020, 12:36

Виборча кампанія на Львівщині розпочалася спокійно – КВУ

виборча дільниця

Майже всі виборчі дільниці у Львові та області відкрилися вчасно, а явка виборців є незначною.

Про це повідомляє Комітет виборців України у Львові на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на 12:00 год за даними Комітету виборців України, виборчі дільниці Львова з самого ранку є практично пустими.

"З наближенням до обіду кількість виборців дещо збільшилася, на окремих дільницях навіть почали з’являтися невеликі черги. Однак активність львів’ян все ще залишається доволі низькою" – зазначив координатор програми спостереження львівського Комітету виборців України Микола Бучин.

Також спостерігачі КВУ не зафіксували суттєвих правопорушень, а більшість виборчих дільниць у Львові вчасно розпочали процедуру голосування.

Водночас на окремих дільницях початок голосування відбувався із незначним запізненням. Зокрема, дільницях № 462027, № 462029, № 462133, № 462028 відкрились із запізненням в 5-10 хвилин. Станом на 8.30 всі дільниці Львова були відкриті.

Карантинних заходів на виборчих дільницях здебільшого дотримуються, однак були виявлені деякі факти порушень протиепідемічних заходів:

- не на всіх дільницях є окремі кабінки та скриньки для голосування осіб з ознаками ГРВі, або такі кабінки наявні, однак не відокремлені від інших;

- часто члени комісій формально підходять до температурного скрінінгу, носять маски неналежним чином;

- не завжди відбувається провітрювання приміщень;

- не завжди наявні окремі входи та виходи для виборців.

Нагадаємо, сьогодні проходить повторне голосування з виборів міських голів Львова і Дрогобича, а також депутата Великолюбінської селищної ради Львівського району. Участь у ньому загалом зможуть взяти участь 681 714 виборців Львівщини: 594 356 – у Львові, 86 441 – у Дрогобичі і 917 – на виборах до Великолюбінської селищної ради.

Додамо, міська територіально-виборча комісія призначила другий тур виборів голови Львівської ОТГ на 22 листопада. У ньому беруть участь чинний міський голова Львова Андрій Садовий та народний депутат від "Європейської Солідарності", екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Також сьогодні в одинадцяти великих містах України відбувається другий тур виборів. Міських голів обирають також у Дніпрі, Черкасах, Полтаві, Рівному, Миколаєві, Ужгороді, Слов'янську, Нікополі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.