Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Середа, 25 листопада 2020, 15:11

МОЗ рекомендує всім українцям із симптомами ГРВІ зробити ПЛР-тест

коронавірус

Віктор Ляшко заявив, що люди, які мають симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції, мають звернутися до лікаря і здати ПЛР-тест на Covid-19.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

"Тестування методом ПЛР залишається основним для лабораторної діагностикики Covid-19. Потужності державних лабораторій дозволяють тестувати усіх, кого направляють лікарі. Не чекайте вдома із симптомами по 5-10 днів. При перших ознаках ГРВІ звертайтесь до свого лікаря та інформуйте його про свій стан здоров'я" – наголосив Віктор Ляшко.

За його словами, здавати тест необхідно, якщо з'являться такі симптоми: раптовий початок захворювання, лихоманка понад 38°C, тривалий кашель, головний біль, біль в м'язах, втрата апетиту, нюху, смаку.

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні зафіксували 647976 випадків зараження коронавірусом та 11263 смертей.

Також 11 листопада уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня", який діятиме до кінця місяця, та скасував поділ країни на карантинні зони. Під час цього карантину, у суботу та неділю, мають працювати лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, фінансові установи, СТО, доставка їжі, торгівля засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Крім цього, в Україні розпочали розгортати мобільні шпиталі для пацієнтів з Covid-19.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.