Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Четвер, 20 грудня 2012, 14:00

Літературну ялинку відкрили в управлінні культури Львівської міської ради

Сьогодні, 20 грудня, в управлінні культури Львівської міськради відкрили літературну ялинку, яка символізує початок роботи над проектом "Львів – місто літератури ЮНЕСКО".

 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Книжки на ялинку забезпечила ГО "Форум видавців", яка є партнером управління культури Львівської міськради у даному проекті. Ірина Магдиш, заступниця начальника міського управління культури розповіла, що ця ялинка з книг також символізує процес модернізації, оновлення та вихід на новий творчий рівень роботи управління. Це початок реалізації проектів, які зможуть активізувати культурне життя у Львові. 

jalynka

Також організатори акції повідомили, що кожен, хто прийде на офіційне розбирання ялинки, то зможе отримати книгу, яку витягне. 

Нагадаємо, звання "Місто літератури ЮНЕСКО" отримали такі міста як Единбурґ, Мельбурн, Дублін, Айова та Рейк'явік.

Основні критерії для надання цього титулу є кількість і якість редакцій, видавничих будинків, бібліотек, книжкових магазинів і учбових закладів, досвід у проведенні літературних фестивалів та інших подібних заходів, "інтеграція літератури в міське середовище", а також активну участь місцевих ЗМІ в літературному житті. 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.