Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВО "Батьківщина"

Середа, 25 листопада 2020, 13:35

НАЗК позбавило Батьківщину держфінансування

ВО "Батьківщина"

НАЗК зупинило державне фінансування ВО "Батьківщина" через порушення у фінансовому звіті партії.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував позов політичної партії ВО "Батьківщина" до Нацагентства із запобігання корупції, у якому партія просить визнати протиправними дії працівників НАЗК, які зупинили у четвертому кварталі цього року державне фінансування "Батьківщини" через виявленні порушення у фінансовому звіті. 

"Позивач просить суд визнати протиправними дії працівників НАЗК при складенні висновку про результати аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та визнати неправомірними окремі його пункти. Серед інших вимог позову – скасувати наказ НАЗК про зупинення державного фінансування статутної діяльності партії за четвертий квартал 2020 року" – йдеться у повідомленні суду.

Як зазначили у громадському русі "Чесно", виявлені порушення стосується аналізу звітності регіональних організацій партії та її центрального офісу, а саме:

- відсутність звіту міської організації партії міста Українка;

- відсутність відомостей про наявність фінансових зобов’язань перед ТОВ "Фінейт" на 45 тис грн;

- підписання видаткових накладних про прийом спонсорських внесків у вигляді листівок, брошур та плакатів особами, які на момент підписання цих документів перебували за кордоном і не могли вчиняти юридичні дії з прийому спонсорських внесків (стосується сумської та київської обласних організацій);

- щодо донорів київської міської організації та кіровоградської обласної організації виявлено невідповідність доходу донорів та розміру їхніх внесків на користь цих осередків у 2017-2020 роках;

- договори з низкою компаній на загальну суму понад 14 млн грн були датовані раніше, ніж були відкриті вказані у них банківські рахунки, у чому НАЗК вбачає ознаки порушення статті 203 Цивільного кодексу України (йдеться про витрати коштів, які партія отримала з держбюджету в якості компенсації витрат на парламентську виборчу кампанію).

Наразі суд вирішує питання про наявність правових підстав для забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.